OPG Gašparac

Maslinovo ulje

Nudimo prirodno zdravo i najkvalitetnije maslinovo ulje koje proizvodimo hladnim tiještenjem zdravog ploda masline. Proizvedeno ulje osebujnog je mirisa te izvrsnih organoleptičkih svojstava.
Ovakav način proizvodnje ulja tradicionalan je i smatra se najzdravijim za konzumiranje a ovakvim jednostavnim postupcima ulje zadržava sva prirodna svojstva.
Maslinovo ulje je izuzetno zdravo u prehrani, jer je bogato klorofilom, lecitinom (prirodni antioksidans koji stimulira metabolizam masnoća, šečera i bjelančevina), karotenom, polifenolom (antioksidans) i esencijalnim vitaminima A, D i K te vitaminom E.

Maslinovo ulje je lako probavljivo, a pomaže u borbi protiv raka, kao i rastu djece te usporava starenje zbog visokog sadržaja antioksidansa koji blokiraju slobodne radikale. Dobro je za kosti i zglobove, kožu, jetru i crijeva. Također pomaže kod dijabetesa i čira na želucu.
Najveća značajka ovog ulja je blagotvoran utjecaj na srce i krvne žile. Naime, zbog visokog sadržaja mono nezasićenih kiselina, maslinovo ulje štiti HDL kolesterol (dobri kolesterol), a smanjuje loši kolesterol (LDL).

Nizak sadržaj višestruko nezasićenih masnih kiselina čini maslinovo ulje puno otpornijim na visoke temperature u odnosu na druga ulja, pa je ono bolje za kuhanje i prženje.

 

I cannot connect to the database because: