OPG Gašparac

Naslovna

Na obiteljskom gospodarstvu proizvodimo širok spektar  zdravih prirodnih proizvoda. Ograničene količine proizvedenih proizvoda do sada smo plasirali stalnim poznatim kupcima. Povećanjem proizvodnih kapaciteta te suvremenom tehnologijom proizvedene količine odlučili smo plasirati vlastitom prodajom, pošto smo mišljenja da preprodavači odnesu najveći dio vrijednosti proizvoda. Obiteljsko gospodarstvo proizvodi ograničene količine proizvoda iz ponude a njihovu kvalitetu smatramo najboljom reklamom. Garantiramo kvalitetu naših proizvoda kao zdravih prirodnih te minimalno tretiranih zaštitnim sredstvima.

Zahvaljujemo na posjeti u nadi da ćete na našim stranicama pronaći nešto za sebe.

Prodajemo sadnice Goji-a

- veličina 70-110 cm
- nalaze se u vrećicama promjera 18cm i visine 20cm
- sadnice ulaze u drugu godinu

Cijena 1 sadnice : 50,00 kn (sa PDV-om)

Narudžbe preko webshopa ili na mob. 091 582 3962

Objavljeno: 24.08.2010
Oprašivanje voćnjka

Započeli smo primanje predbilježbi za stacioniranje pčelinjih zajednica u intenzivnom uzgoju voća i povrća. Pčele u fazi cvjetanja tj. oprašivanja podižu prinose kod pojedinih kultura do 30%. Javite nam se te ćemo utvrditi zajedničke interese.

Objavljeno: 26.10.2009
Dar mladenaca

Od 01.10.2009. godine u ponudi možete odabrati mala pakiranja Medice koja se najčešće traže za svadbene svečanosti. Uz odabranu ambalažu izrađujemo natpise tj. etikete prema Vašim zamislima i zahtjevima. Navedeno predstavlja prigodan poklon i zahvalu mladenaca uz fotografiju i ......

Objavljeno: 26.10.2009
Pčelinji ubodi

Pčelinji otrov te ubodi pčela sve više se primjenjuju u medicini. Pčelinji otrov je izlučevina žalčanog sustava pčele, a osnovna mu je prirodna namjena štititi pčelu i njezinu zajednicu od neprijatelja. To je gusta tekućina vrlo karakterističnog mirisa i gorkastog, kiselkastog okusa. U "Kuranu" je tekst o pčelinjem otrovu koji glasi: "Iz njihovih trbuha nastaje tekućina koja je medicina za ljude". U pučkoj medicini primjenjuje se kao protureumatik, a novija istraživanja primjene pčelinjeg otrova u liječenju pokazuju da pčelinji otrov utječe na ublažavanje boli, sniženje krvnog tlaka, smanjenje kolestelora u krvi, povećanje radne sposobnosti i drugo.
Pčelinji otrov također štiti organizam od zaraznih bolesti, koristi se za liječenje upala zglobova, raznih neuralgija i akutnih upala krvnih žila.
Pčelinji otrov primjenjuje se kod liječenja najtežih bolesti multiple skleroze (MS)....

Objavljeno: 25.10.2009Recept - Medovina

U čistu posudu ulije se voda (proizvoljna količina) te meda toliko da zasladi vodu i stavlja se da zavri. Čim se pokaže pijena, valja je skidati dok ne nestane. Naime, ako se pijena ne ukloni, medovina će uskisnuti. Da medovina bude ukusnija, u čistu platnenu krpu zaveže se nekoliko klinčića, korica cimeta i limuna te se krpica spusti u medovinu da se s njom zajedno kuha. Čim prestane pjeniti skida se sa vatre. Kad se ohladi, pretoči se u čistu posudu. Na otvor posude stavi se čista krpa dok medovina ne provri (15 dana). Za vrenja posuda se ne smije začepiti. Kad medovina prevri, pretoči se u dr. posudu, ali se talog ne smije promiješati. U novoj posudi medovina ponovno vri 10 – 12 dana. Poslije vrenja može se začepiti. Za dva tjedna može se piti.

Objavljeno: 11.12.2012